Google Image search reverse; wat is het en hoe werkt het

Google Image search reverse; wat is het en hoe werkt het

Er bestaat een hele handige tool op Google die je misschien nog niet wist, namelijk: Google Image search reverse. Wat deze tool precies is en hoe het werkt lees je in dit blog. Want deze Google image search reverse tool kan erg handig zijn!

Wat is 'Google Image search reverse'?

Laten we beginnen, met wat is Google Image search reverse nu precies? Kort gezegd is Google Image search reverse het omgekeerd zoeken naar een bepaalde afbeelding. Je zoekt in principe met een afbeelding in plaats van met woorden.

Je kan het zien als een onderzoeksmethode, maar dan met een afbeelding of een foto. Ideaal voor als je alleen een afbeelding hebt en als je daar specifieke informatie over wil hebben.

Met Google Image search reverse kan je onder andere zoeken naar de bron van een afbeelding. Heb je een afbeelding of een foto die niet zo heel goed is van kwaliteit? Door Google Image search reverse kan je zoeken naar hogere of andere resoluties van de afbeelding. Je kan daarnaast ook zien welke webpagina’s deze foto bevat. Google Image search reverse kan ook juist ‘gemanipuleerde’ versies van de afbeelding op speuren.

Google Image search reverse

Het wordt ook wel ‘Google reverse search by image’ genoemd

Een andere benaming is Google reverse search by image, dit is namelijk precies hetzelfde als Google Image search reverse. Ook hierbij kan je dus met een afbeelding of een foto zoeken naar verschillende soorten informatie. Informatie die je met alleen woorden waarschijnlijk niet kan vinden.


De voordelen van ‘Google Image search reverse

Waarom zou je gebruik maken van Google Image search reverse? Een paar voordelen zijn onder andere dat je de bron van de afbeelding of foto kan verifiëren. Je kan namelijk de oorspronkelijke bron traceren, ideaal voor als je deze informatie nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een foto op een datingapp waarvan je zeker wil zijn dat diegene is wie hij/zij beweert te zijn.

Heb je afbeeldingen/foto’s gemaakt die auteursrechten bevat? Dan kan je door middel van Google Image search reverse jouw afbeeldingen en foto’s opzoeken om te kijken of deze afbeeldingen gebruikt worden zonder deze rechten. Dit kan erg handig zijn om de foto’s/afbeeldingen die geen auteursrechten bevatten te laten verwijderen.

Door Google Image search reverse kun je ook betere opties voor je afbeelding/foto vinden. Dit is ideaal als je een foto wil met een betere of andere resolutie of een foto met andere afmetingen.


Yandex reverse image search

Naast dat Google zijn eigen image search heeft, zijn er ook nog andere opties beschikbaar. Zo heb je Yandex reverse image search. Dit is onderdeel van de Russische zoekmachine Yandex en werkt in principe hetzelfde als die van Google. Sommigen mensen beweren dat Yandex reverse image search specifieker en beter werkt dan die van Google, waardoor je nóg betere resultaten krijgt.

Handige truc voor Google afbeeldingen

We hebben het nu gehad over wat je precies kan doen met de afbeeldingen op Google Image search reverse. Maar wat zijn nu handige trucjes om nog meer uit je zoekresultaten te halen?

Wist je bijvoorbeeld al dat je naast Google images, ook de Google afbeeldingen in een bepaald bestandstype kan zoeken. Erg handig voor als je net die ene afbeelding in een JPEG, GIF of PNG bestand wil hebben.

De kracht van ‘Image search engine

Image search engine kan heel voordelig zijn om bepaalde informatie achter te halen van afbeeldingen of foto’s die je nodig hebt. Vaak kan je niet alle informatie vinden als je slechts zoekt met woorden en kan een image search engine een perfecte uitvinding zijn voor als je specifieke informatie nodig hebt.

Google search engine gebruik je door een afbeelding vanaf bijvoorbeeld je computer up te loaden of een URL van een afbeelding/foto te gebruiken. Op deze manier kan de Image search engine zoeken naar gerelateerde afbeeldingen.

Image search engine

Werkt ‘Google image reverse search’ ook op je iPhone?

Je hebt natuurlijk niet altijd een computer bij de hand, dus dan is het handig als je Google image reverse search kan uitvoeren op je iPhone. En deze Google image search Iphone is gelukkig mogelijk. Download de Google app op je iPhone en tik vervolgens op het Google lens icoontje (fotocamera icoon) om zo een afbeelding/foto te uploaden.

En op Android?

Google image reverse search op een Android toestel is ook mogelijk. Dit gaat in principe hetzelfde als bij een iPhone. Met de Google app kan je via het Google lens icoontje de afbeeldingen/foto uploaden en zo de informatie krijgen die je nodig hebt.

En op andere mobiele toestellen?

Wanneer de mogelijkheid is om een app te downloaden, dan is het mogelijk om Google image reverse search for mobile uit te voeren. Handig dus als je snel een afbeelding/foto wil uploaden om te laten checken.

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen