Waarom SEO optimalisatie of zoekmachine optimalisatie in Google?

Waarom SEO optimalisatie of zoekmachine optimalisatie in Google?

SEO optimalisatie of zoekmachine optimalisatie in Google, je hebt er vast wel eens iets over gehoord of gelezen. Maar waarom is SEO optimalisatie zo belangrijk voor je website? En hoe krijg je deze zoekmachine optimalisatie dan zo ingericht dat je er ook echt profijt van krijgt? Lees dit alles in dit blog.

Wat wordt er bedoeld met SEO optimalisatie?

Maar wat is SEO optimalisatie dan precies? De SEO optimalisatie betekenis is als volgt: SEO staat voor ‘Search Engine Optimization’, ook wel: zoekmachine optimalisatie of Google optimalisatie. De gehele basis van SEO optimaliseren is dat je website hogerop komt in de zoekmachines.

Als je website hoger in bijvoorbeeld Google komt te staan, heb je veel meer kans op meer bezoekers op je website. En dat is natuurlijk erg mooi meegenomen. Alle organische vindbaarheid wordt eigenlijk door SEO optimalisatie geoptimaliseerd.

SEO optimalisatie informatie

Zoekmachine optimalisatie in Google en andere zoekmachines

Zoekmachine optimalisatie Google is dat je dus met je website hogerop komt in Google. Je wil natuurlijk dat je website hoger op komt te staan in Google, zodat mensen je beter kunnen vinden. Maar om de zoekmachine optimalisatie SEO daadwerkelijk goed uit te voeren, moet daar natuurlijk wel iets mee gebeuren.

Alle content van de desbetreffende website moet geoptimaliseerd worden. Alleen zo kan je hogerop in de zoekmachines komen.

Waarom SEO?

Waarom SEO inzetten en waarom is SEO belangrijk voor je website/bedrijf? Wanneer je zoekmachine optimalisatie SEO toepast op je website, kan dit er voor zorgen dat de organische zoekresultaten flink worden verbeterd. En dit is top, want dan wordt je op deze manier ook zichtbaar voor je potentiële klanten!

Waarom SEO optimalisatie

Waarom SEO inzetten?

Wanneer een potentiële klant iets wil zoeken wat te maken heeft met wat je bijvoorbeeld verkoopt, wil je natuurlijk dat deze klant bij jou terecht komt. Met goede zoekmachine optimalisatie kan je hiervoor zorgen (en dus hoger in google komen).

Daarbij is SEO vaak een stuk effectiever dan SEA (Search Engine Advertising). Met SEA kun je de doelgroep bereiken met advertenties, maar hoe vaak heb je zelf wel niet dat je iets Googelt en niet op de advertenties klikt? Juist, best vaak. Het beste is daarom om organische zoekresultaten te behalen en dat kan met SEO optimalisatie. Dit zijn namelijk de zoekresultaten die meteen onder de advertenties te zien zijn.

Daarnaast is het inzetten van SEO optimalisatie een ideale manier op de naamsbekendheid van je bedrijf te verhogen. Door relevante zoekwoorden te gebruiken die potentiële klanten opzoeken, kunnen deze zoekwoorden gelinkt worden met jouw website. Zo komen nieuwe klanten bij jou terecht.

Je moet het zo zien. Bij een SEA campagne staat je advertentie slechts tijdelijk online en kost het ook nog eens veel geld. Bij SEO optimalisatie is het grote voordeel dat het werk wat hierin gaat niet zomaar verloren gaat en dat je (mits je je SEO bijhoudt) je positie in de zoekmachines kan behouden of zelfs nog meer omhoog kan gooien.

Hoe SEO optimaliseren? Bekijk onze SEO Optimalisatie tips

Allemaal leuk en aardig, maar hoe optimaliseer je dan de SEO van je website? Een aantal SEO optimalisatie tips zullen we hier met je bespreken. Ten eerste is het van belang om belangrijke zoekwoorden te zoeken die betrekking hebben op jouw website.

Zoekwoorden zijn belangrijk, want zo weet je precies waar je (potentiële) klanten naar zoeken wanneer ze jouw product/dienst willen (het is een groot deel van een SEO onderzoek). Met deze zoekwoorden kun je vervolgens veel mee! Welke zoekwoorden tool heb je dan nodig? Dat lees je verder in dit blog.

Wanneer je deze zoekwoorden hebt, kan je stappen gaan maken. Zorg bijvoorbeeld voor veel waardevolle content op je website in de vorm van onder andere blogs. En vergeet dan natuurlijk niet de relevante zoekwoorden te gebruiken en om regelmatig vernieuwende content op je website te plaatsen.

Naast goede en waardevolle content op je website, moet er natuurlijk meer gebeuren om de zoekmachine optimalisatie proces in volle gang te zetten. Ga bijvoorbeeld werken met kwalitatieve links naar je website, ofwel: linkbuilding. Je kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat jouw website wordt gelinkt op een relevante en interessante blog van een andere website.

Andere dingen die ervoor kunnen zorgen dat je SEO optimalisatie zal verbeteren, zijn onder andere de laadsnelheid van je website optimaliseren, een goede mobiele versie van je website en natuurlijk dat alle linkjes werken op je website.

Hoe SEO optimaliseren

SEO optimalisatie website in het algemeen

In het algemeen is SEO optimalisatie voor je website dus erg belangrijk en zeker onmisbaar! Wanneer je je website goed hebt geoptimaliseerd op SEO vlak zullen de bezoekers vanzelf gaan stijgen. Dit zal niet van de een naar de andere dag gaan, maar geduld is een schone zaak.

Wordpress SEO optimalisatie tips

Wanneer je je website via Wordpress hebt gemaakt, vraag je je misschien af: hoe kan ik mijn SEO optimaliseren op mijn Wordpress website? Met de SEO optimalisatie Wordpress kan je veel doen. Zorg er in ieder geval voor dat de backlinks die je gebruikt van goede kwaliteit zijn. ‘Hoe meer, hoe beter’ geldt hier niet altijd. Als je 1000 onzin websites hebt die jouw website linken, heb je daar niet heel veel aan. Dit kan zelfs averechts werken als de websites die jou linken totaal niets met elkaar te maken hebben.

Lees ook: Waarom een SEO Coach inzetten een goed plan is!

Daarnaast is het altijd belangrijk om de afbeeldingen op je website een goede naam te geven. Misschien denk je hier niet meteen aan, maar toch is het belangrijk voor je SEO optimalisatie. Zorg er voor dat de afbeeldingen relevante namen hebben die bij de afbeelding passen.

Ook iets belangrijks: maak geen gebruik van Adobe Flash. Er zijn veel templates te vinden op Wordpress die gebruik maken van Adobe Flash. Het vervelende hiervan is dat een groot gedeelte van deze websites niet zichtbaar zullen zijn voor zoekmachines. Let hier dus op bij het maken van een Wordpress website wanneer je rekening wil houden met SEO optimalisatie.


De SEO Optimalisatie tool die je beslist moet gebruiken is Ubersuggest

Zoals net al werd beschreven, zijn SEO optimalisatie tools om relevante zoekwoorden te zoeken onmisbaar voor een goede SEO optimalisatie. Maar welke SEO optimalisatie tool kun je nu het beste gebruiken voor de optimalisatie van zoekwoorden.

Wij adviseren om de zoekwoorden tool Ubersuggest te gebruiken om zo de beste zoekmachine optimalisatie zoekwoorden te vinden. Deze zoekmachine tool kan je helpen om de meest relevante zoekwoorden te vinden voor je website, dat is al een grote stap in de goede richting om goede SEO resultaten te halen. Mits je iets met die zoekwoorden doet, natuurlijk.

SEO Optimalisatie tool ubersuggest

Dé tip voor de SEO optimalisatie van een webshop

Een webshop is natuurlijk toch weer anders dan een ‘normale’ webshop. De SEO optimalisatie voor je webshop is natuurlijk ook erg belangrijk om je producten zo goed mogelijk te verkopen. Ten eerste is het ook bij een webshop belangrijk om de afbeeldingen goed te optimaliseren.

Alle afbeeldingen op je webshop moeten ook een goede alt-tag en naam hebben. Deze namen en alt-tag moeten te maken hebben met de afbeelding zelf, om zo relevant mogelijk te zijn. Naast de naam en de alt-tag is de grootte van de afbeeldingen ook van belang. Erg grote afbeeldingen kunnen er namelijk voor zorgen dat de webshop veel trager wordt en daar wordt niemand vrolijk van, ook Google niet! Je zou bijvoorbeeld de afbeeldingen kunnen comprimeren (hier gaat de kwaliteit wel een stukje van verloren).

Ook voor een webshop is kwalitatieve content erg belangrijk voor de SEO optimalisatie webshop. Let wel op dat bij webshops bijvoorbeeld blogs juist erg slecht kunnen scoren. Dit is omdat het code-technisch een zooitje kan zijn. Zorg er dus voor dat de codes in orde zijn om de SEO optimalisatie van je webshop goed te krijgen.

Handige tip voor schrijvers: Gratis SEO cursus voor het schrijven van artikelen

Zelf aan de slag willen gaan om de SEO van je website hoger te krijgen? Dat is zeker mogelijk. Met onze gratis SEO schrijven cursus leer je binnen no-time schrijven als een echte SEO copywriter.

Deze cursus SEO optimalisatie leert je schrijven om zo de beste SEO artikelen en/of SEO web teksten te maken.

Is zoekmachine optimalisatie gratis?

Je zult je misschien wel aanvragen, is zoekmachine optimalisatie gratis? Ja en nee. Je moet het zo zien, wanneer je voor advertenties (SEA) betaalt kom je bovenaan Google en kost het je ook nog eens veel centjes. SEO kost in eerste instantie niets, omdat je organisch hogerop Google komt.

Alleen je komt natuurlijk niet zomaar op deze plek terecht. Je zal zelf tijd moeten investeren om je SEO te verbeteren of iemand in te huren die dit voor jou kan doen. Het zal je dus tijd en energie kosten of geld. Maar, bedenk wel dat je aan organische zoekresultaten veel meer hebt.

SEO optimalisatie zelf doen kost enorm veel tijd

Je kan er dus voor kiezen om zelf de SEO uit te voeren voor je website. SEO optimalisatie zelf doen zal je echter veel tijd kosten. Daarbij moet je natuurlijk ook de kennis hebben, hoe pak je dat aan? Je kan zelf veel tijd investeren in het leren van hoe je SEO toepast en het vervolgens toepassen.

Denk er wel bij na dat SEO een doorlopend proces is. Het is niet in één middagje gedaan. Wanneer je hier zelf geen tijd of geen kennis voor hebt, kan je beter een SEO specialist inhuren die voor je aan de slag gaat. Zo kan jij je beter focussen op werk waar je écht goed in bent.

SEO optimalisatie kosten door een professional

Wat is nu precies de prijs van SEO optimalisatie wanneer je dit laat uitbesteden? Bij SEO Specialist Sliedrecht kun je kiezen uit verschillende pakketten die aansluiten bij je wensen. Zo kan je al vanaf 450 euro per maand terecht, om zo de SEO optimalisatie van je webshop te vergroten.

SEO optimalisatie kosten

SEO consultancy nodig? Wij staan voor je klaar

Van plan om je SEO een flinke boost te geven? Een freelancer SEO consultant kan je hierbij helpen. Een goede vindbaarheid is tenslotte de basis voor je bedrijf of organisatie. Neem zeker contact met ons op zodat we het optimale uit je SEO kunnen halen!

Ik wil mijn SEO uitbesteden

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen