Freelancer SEO Consultant: dit zijn de voordelen

Een freelancer seo consultant inschakelen heeft veel voordelen. In dit artikel leggen we uit waarom.

Wat doet een freelance SEO consultant?

Een freelance SEO consultant zorgt er voor dat de ranking van verschillende webpagina’s wordt verbeterd in grote zoekmachines, zoals Google. Deze ranking is verbonden aan de organische zoekresultaten.

Dit zijn de zoekresultaten waar niet direct voor is betaald, in tegenstelling tot de zoekresultaten in de vorm van advertenties. Doordat de webpagina’s hoger staan in de zoekmachines, komen er (relevante) bezoekers op de webpagina’s. Wanneer deze bezoekers op je webpagina belanden, kan je bouwen aan een krachtige (online) business.

Een freelance SEO consultant is dus constant bezig met het uiteindelijke doel voor het bedrijf: meer sales creëren die leiden tot meer winst. Het is dus belangrijk voor een freelance SEO consultant om goed te kijken welke elementen belangrijk zijn voor jouw business en voor jouw doelgroep. Alleen op deze manier kan er goed succes worden geboekt.

Maar hoe krijgt een freelance SEO consultant dit succes voor elkaar? Door slimme tactieken te gebruik kan de vindbaarheid van de zoekresultaten worden beïnvloed. Denk hierbij aan interne linkbuilding, de laadsnelheid van een webpagina, maar ook hoeveel relevante content op de website te vinden is. Google moet jouw website interessant en nuttig vinden, waardoor je website hoger in de ranking zal belanden.

Freelance SEO consultant

Freelancer SEO expert inhuren

Een freelancer SEO expert inhuren kan erg voordelig uitpakken voor je bedrijf. Heb je al een tijdje moeite om hogerop in de rankings van Google te komen? Dan kan een freelancer SEO expert je zeker hierbij helpen.

Er zijn verschillende voordelen van het inhuren van een freelancer SEO expert. Een freelance SEO expert kan er voor zorgen dat de website van je bedrijf meer bekendheid krijgt. Hoe hoger je staat in bijvoorbeeld Google, hoe meer kans je hebt dat potentiële bezoekers je website aanklikken.

Het is wel zo dat de top drie van de zoekresultaten het meest aantrekkelijk is om voor mensen door te klikken op je website. Je website in de top 3 laten belanden is dus een goed streven als het draait om SEO. Het blijkt daarnaast ook dat bezoekers sneller geneigd zijn om deze websites als betrouwbaar te zien, omdat ze hoog in Google staan zonder hiervoor direct te betalen. Bezoekers kijken namelijk eerder naar de organische zoekresultaten, dan de advertenties die erboven staan.

Daarnaast is misschien wel het grootste voordeel van het inhuren van een freelance SEO expert dat je verder niets hoeft te betalen. Je hoeft namelijk niet voor organische zoekresultaten te betalen in de vorm van advertenties. Het is natuurlijk investeren in een freelancer SEO expert, maar op lange termijn zal je hier de vruchten van plukken. Een advertentie verdwijnt na een bepaalde tijd (mits je deze advertentie verlengd, wat meer geld kost), maar goede organische zoekresultaten kunnen maanden of zelfs jaren blijven.

Ik wil een Freelancer SEO Consultant inhuren

Een freelancer SEO expert kan er dus voor zorgen dat er relevante bezoekers naar je site komen. Door organische zoekresultaten zoeken de relevante bezoekers specifieker naar de zoekwoorden die zij in de zoekmachines invoeren. De bezoekers zoeken dus daadwerkelijk jouw dienst, product of kennis en dat is natuurlijk erg voordelig voor jouw website.

Freelancer SEO expert

SEO Specialist ZZP worden

Naast het inhuren van een freelancer SEO specialist, is het natuurlijk ook mogelijk om zelf een SEO Specialist ZZP te worden. Dat SEO voor je webpagina belangrijk is, is inmiddels wel bekend.

Daarnaast is SEO een groeiende markt met veel potentie. Veel ondernemers zijn op zoek naar een goede SEO expert en deze zijn soms nog lastig te vinden. Het is dus een goede markt waar ook goed geld mee kan worden verdiend.

Het kan dus zeker voordelig zijn om een SEO specialist ZZP te worden. Omdat er op het internet veel leermateriaal verkrijgbaar is, hoeft het niet moeilijk te zijn om in ieder geval de basisvaardigheden van het vak te leren.

Ook wij van SEO Specialist Sliedrecht gaan binnenkort van start met een online lesprogramma waarbij je binnen no-time aan de slag kan gaan als SEO specialist. De online cursus is voor beginners, maar ook voor gevorderden. Er is begeleiding door ervaren en behulpzame SEO specialisten en je kan meteen beginnen met het lesprogramma. Lees hier meer over wat een SEO Specialist precies doet.


SEO Specialist uurtarief

Het uurtarief van een SEO specialist kan behoorlijk verschillen. Het ligt allemaal aan vraag en aanbod, maar ook speelt de ervaring van de SEO specialist een grote rol. Om goede SEO analyses te maken voor verschillende webpagina’s, zal jaren ervaring zeker gunstig zijn.

Wanneer een SEO specialist te werk gaat, is er vaak een gehele analyse nodig voor de website. Voor een goede SEO specialist zit de prijs meestal tussen de 500 en 1000 euro. Je betaalt voor de analyse voor je website, die uiteindelijk leiden tot adviezen die opgevolgd of geïmplementeerd moeten worden.

Het uurtarief van een SEO expert kan sterk variëren. In Nederland zullen de meest gangbare tarieven tussen de €80 tot €90 zitten, maar voor managers met moeilijke en uitdagende opdrachten kan het bedrag al tot €200 per uur worden.

SEO Specialist uurtarief

SEO Specialist vacature 

Zoek je een SEO specialist via een vacature of ben je zelf zoekende om een SEO specialist te worden? Of je nu een SEO specialist Amsterdam, Rotterdam of omstreken zoekt; wij van SEO Specialist Sliedrecht staan voor jullie klaar! Wij helpen jouw website te laten stijgen in de zoekresultaten van Google en om zo uiteindelijk meer relevante bezoekers te krijgen.

Vragen of wil je je SEO uitbesteden? Neem gerust contact met ons op.

Ik wil een Freelancer SEO Consultant inhuren

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen