SEO teksten laten schrijven? Alle voordelen en tips!

SEO teksten laten schrijven? Alle voordelen en tips!

Een van de belangrijkste dingen voor een goede SEO voor je website, is het maken van goede SEO teksten. Toch kan dit een behoorlijke uitdaging zijn, want hoe schrijf je zulke teksten en wat zijn hier precies de voordelen van? Lees alles over SEO teksten laten schrijven in dit blog.

Waarom SEO teksten laten schrijven?

Om te beginnen, waarom zou je SEO teksten laten schrijven? Door het juiste gebruik van SEO-teksten met de geschikte keywords kun je ervoor zorgen dat je website een stuk hoger in de Google rankings komt te staan. Op deze manier zul je meer potentiële klanten op je website krijgen en die kunnen er natuurlijk voor zorgen dat zij jouw product of dienst kopen, wat betekent: meer conversie! Door de juiste keywords te gebruiken, kan je ook de juiste en ideale klanten aantrekken.

Genoeg redenen om überhaupt met SEO te beginnen, maar waarom zou je dan SEO teksten laten schrijven door bijvoorbeeld een extern bedrijf? SEO teksten schrijven is een heel vak apart. Om te beginnen moet je natuurlijk weten welke keywords geschikt zijn voor de SEO teksten, moet je wel een beetje een feeling hebben met het schrijven van teksten én niet geheel onbelangrijk, je moet er tijd voor hebben.

Het schrijven van SEO teksten kost veel tijd, dus er moet flink wat tijd geïnvesteerd in worden. Wanneer je het gehele SEO schrijfproces uitbesteed weet je dat het goed gebeurt en heb je zelf tijd over om te focussen op andere dingen.

SSEO teksten laten schrijven

Is SEO teksten schrijven ingewikkeld?

Het schrijven SEO teksten kan ingewikkeld zijn. Dit komt omdat je goed moet weten waar het over moet gaan, je moet de doelgroep aan weten te spreken en daarnaast ook de juiste keywords weten te verwerken in een goedlopende tekst.

Ben je al goed in teksten schrijven, dan kan je overwegen om ook SEO teksten te gaan schrijven. Lees hier verder in dit blog meer over om eigen SEO teksten te schrijven.

>> Bekijk onze gratis SEO Schrijven Cursus

Voordelen van SEO teksten laten schrijven

Het laten schrijven van SEO teksten heeft verschillende voordelen voor je website. Wanneer je gebruik maakt van SEO voor je website kan dit ervoor gaan zorgen dat je website een stuk hoger in Google komt te staan. Met SEO ben je volledig gefocust op de organische zoekresultaten van o.a. Google. Dit houdt in dat dit de zoekresultaten zijn waar niet direct voor is betaald.

In tegenstelling tot de betaalde advertenties die je ook vaak voorbij ziet komen als je iets zoekt in Google. Staat je website hoger in de Google ranking? Dan krijg je ook veel meer bezoekers op je website die uiteindelijk zelfs klanten kunnen worden.

Voordelen van SEO teksten laten schrijven is dat je zelf tijd overhoudt voor andere dingen. SEO teksten schrijven doe je namelijk niet zomaar ernaast en vergt zeker wat inspanning. Daarnaast is het natuurlijk handig als je een extern persoon hiervoor inschakelt. Dan weet je dat het goed gebeurt met de juiste keywords.

Voordelen Nadelen
Een specialist die het werk voor je doet (je hoeft het niet zelf uit te zoeken)Een SEO Specialist weet niet alles van je 'business' af en moet zich eerst goed inlezen.
Hoger in de ranking van Google

Het kan zijn dat de schrijf-stijl afwijkt.

Tijd over om je eigen expertise uit te voeren

Veel voorkomende soorten SEO teksten

Wanneer je gebruik maakt van zoekmachine optimalisatie krijg je te maken met verschillende soorten voorkomende SEO teksten. Dit zijn onder andere onpage SEO en offpage SEO teksten. Beide categorieën zijn erg belangrijk als het gaat om een succesvolle SEO campagne en dus onmisbaar!

Onpage SEO teksten

Maar wat zijn dan precies onpage SEO teksten? Wanneer het gaat om onpage SEO teksten draait het geheel om het proces van het optimaliseren van je website die effect zullen hebben op de SEO (zoekmachine optimalisatie). Je kunt hierbij denken aan onder andere interne links, titels, meta omschrijvingen, URL structuren, pagina snelheid en content. Deze wijzigingen kunnen dus op de pagina zelf al worden doorgevoerd.

Onpage SEO teksten

Offpage SEO teksten

Wanneer je het hebt over offpage SEO teksten gaat het om het vergroten van de autoriteit van je website. Dit gebeurt door het verkrijgen van links van andere websites, linkbuilding.

Wanneer een link op een betrouwbare externe website naar jouw website linkt, kan Google dit zien als een goede aanbeveling. Dit is goed voor de autoriteit van je website en kan er dus voor zorgen dat je hogerop in de Google ranking komt te staan. De externe websites waar deze links op staan moeten wel betrouwbaar, uniek en relevant zijn. Zo kan het bijvoorbeeld niet zijn dat alle externe websites hetzelfde IP-adres bevat.

SEO teksten schrijven vacature  

Stel, je hebt een geweldige vacaturetekst geschreven, maar er komen helemaal geen kandidaten op af. Dit kan liggen aan het feit dat de SEO van de vacature niet helemaal op orde is. SEO teksten schrijven voor een vacature is belangrijk! Denk aan de juiste zoekwoorden voor je vacature die de juiste kandidaten aantrekt met natuurlijk een goede titel.

Handige tip: plaats belangrijke informatie over de vacature hoger, aangezien potentiële kandidaten de vacature scannen. Sommigen mensen lezen niet eens alles af en zijn al afgehaakt als de eerste paar zinnen niet relevant genoeg zijn.

Kan ik zelf SEO teksten leren schrijven?

Je wil zelf SEO teksten leren schrijven, maar waar begin je? Je kunt natuurlijk zelf al aardig wat research doen via bijvoorbeeld Google, maar om écht een goede start te maken om eigen SEO teksten te kunnen schrijven is een SEO teksten leren schrijven cursus een goed idee.


Doe de ‘SEO teksten schrijven cursus’

De SEO teksten schrijven cursus kan jou binnen no-time leren hoe je de beste blogs of webteksten schrijft die natuurlijk goed scoren op Google. Vind je teksten schrijven al leuk of ben je er goed in en wil je dit naar een hoger niveau tillen, zodat deze teksten ook SEO-proof zijn?

Dan kan een SEO teksten schrijven cursus perfect zijn. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden leer je stap voor stap hoe je een SEO vriendelijk artikel schrijft. En dit allemaal door middel van tips & tricks van een ervaren SEO Specialist.

Goede SEO tekst schrijven? Houd hier rekening mee

Goede SEO tekst schrijven? Dat is soms lastiger dan je denkt. Het is handig om rekening te houden met bepaalde factoren wanneer je een goede SEO tekst wil schrijven. Ten eerste is het natuurlijk belangrijk om de juiste keywords te vinden en toe te passen in je SEO tekst.

Deze keywords zorgen er namelijk voor dat potentiële bezoekers je website kunnen vinden, doordat zij deze woorden in Google tikken. Let wel op dat niet alles om de technische kant van de tekst gaat, je schrijft een tekst tenslotte wel voor de bezoekers van je website. Denk dus ook aan de doelgroep waar je teksten voor schrijft.

Handig voorbeeld voor het schrijven van SEO-teksten

Wanneer je een SEO schrijven voorbeeld wil zoeken, kan je natuurlijk al op Google beginnen. Zoek maar eens naar een onderwerp en grote kans dat de eerste paar teksten die je voorbij ziet komen SEO teksten zijn. Natuurlijk zijn er ook een aantal uitzonderingen hierop, aangezien sommige websites gebruik maken van verschillende trucjes om hogerop Google te komen.


Meer handige SEO teksten schrijven tips

Daarnaast is het schrijven van een goede SEO tekst niet genoeg. Je zal ook onder andere de meta beschrijving, titel, URL en de tussenkoppen goed moeten checken. De meta-beschrijving is de beschrijving die je tegenkomt bij Google in de zoekresultaten.

Deze beschrijving bevat een korte omschrijving van een webpagina. Deze omschrijving moet aantrekkelijk genoeg zijn, zodat mensen hierop klikken.

SEO laten schrijven kosten

De kosten van SEO laten schrijven zal liggen aan onder andere de lengte, de moeilijkheidsgraad van de tekst en natuurlijk aan het tarief wat diegene vraagt. Zo zal een freelancer tot ongeveer 50 euro per uur vragen en een (middelgroot) SEO bureau 50-100 euro. De kosten zullen dus vooral afhankelijk zijn van je wensen en voorkeuren.

  Vragen? Neem vrijblijvend contact op

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen