SEO Tekstschrijver (freelance) worden? Training voor tekstschrijvers

SEO Tekstschrijver (freelance) worden? Training voor tekstschrijvers

SEO tekstschrijver worden kan jij ook. Er zijn verschillende manieren om je website hogerop in Google te krijgen en SEO teksten schrijven is daar een van.

Maar hoe schrijf je nu de juiste content voor jouw website die aantrekkelijk zijn voor de bezoeker, maar ook voor de zoekmachine? Lees in dit blog alles over hoe jij het best een SEO tekstschrijver kan worden.

Stijgen in Google in 2022? Download gratis e-book

Wat is een SEO tekstschrijver?

Maar wat doet een SEO tekstschrijver nu precies? De betekenis van een SEO tekstschrijver is letterlijk een SEO copywriter dat een expert is op het gebied van content voor websites. Een SEO blog schrijver weet precies hoe een blog geschreven moet worden die ervoor zorgt dat de website hogerop in de ranking van Google komt te staan.

Daarnaast houdt een SEO blog schrijver rekening met de doelgroep waarvoor de SEO teksten voor zijn bedoeld. De SEO teksten moeten niet alleen interessant zijn voor de zoekmachine zelf, maar ook voor de eventuele bezoekers die het blog willen lezen.

Een SEO tekstschrijver weet dus precies wat hij of zij moet schrijven qua content om uiteindelijk deze content hogerop in Google te laten komen. Want dat is natuurlijk wat je wil: je website hoger laten ranken, zodat er meer bezoekers naar je website komen. Deze bezoekers zijn cruciaal voor eventuele omzet die je wil gaan maken met je product of dienst op je website.

Lees ook ons blog 'Hoe SEO teksten schrijven? Voorbeeld, betekenis en cursus [Tips 2022]'

Wat is een SEO tekstschrijver

Dit is wat een freelance SEO tekstschrijver precies doet

Kort gezegd: een freelance SEO tekstschrijver schrijft dus SEO content voor websites, waardoor deze websites hogerop in Google kunnen komen met bepaalde zoekwoorden. Maar dat is niet alles wat een SEO copywriter freelance doet.

Eerst is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te vinden. Zonder de juiste zoekwoorden, kan er geen goede SEO blog worden geschreven. Door middel van digitale onderzoek tools is er een mogelijkheid om de juiste zoekwoorden te vinden. Deze zoekwoorden moeten vervolgens worden verwerkt in de SEO teksten, omdat deze zoekwoorden het meest gezocht worden via Google. Wanneer mensen vervolgens gaan zoeken naar deze specifieke woorden, komen zij op jouw blog terecht.

Een freelance SEO tekstschrijver is dus constant bezig met geoptimaliseerde content voor verschillende websites, blogs, whitepapers enzovoort. Deze content in de vorm van onder andere blogs moeten van goede kwaliteit zijn met de juiste zoekwoorden, zodat de website ranking zal stijgen in de zoekmachine. Een SEO copywriter freelance is dus niet zomaar een tekstschrijver, maar een tekstschrijver die zich echt focust op de vindbaarheid van de desbetreffende website.

Lees ook ons blog 'Freelancer SEO Consultant: dit zijn de voordelen'

freelance SEO tekstschrijver

SEO training voor tekstschrijvers (Cursus van SEO Specialist Sliedrecht)

Zelf aan de slag als SEO tekstschrijver met een SEO training voor tekstschrijvers? Wanneer je een SEO training voor tekstschrijvers zoekt, kunnen wij je hier goed bij helpen. Met onze SEO tekstschrijver opleiding leer je binnen no-time blogs of webteksten schrijven die goed scoren op Google.

Misschien ben je zelf al bezig met teksten schrijven voor verschillende klanten of voor je eigen website, maar ontbreekt er nog enige kennis over het schrijven van SEO teksten. Upgrade je kennis met een SEO training voor tekstschrijvers en voor je het weet schrijf je de beste SEO teksten en blogs als SEO copywriter!

SEO training voor tekstschrijvers

SEO Tekstschrijver kosten uitgelegd

Of je nu zelf een SEO tekstschrijver wordt of je laat iemand inhuren, je website zal er altijd profijt van hebben. Maar wat zijn de kosten van een SEO tekstschrijver? De kosten voor een SEO tekstschrijver kunnen erg variëren. Denk bijvoorbeeld aan de ervaring van de SEO copywriter of aan de complexiteit van de teksten. Een SEO copywriter salary zal ongeveer schommelen tussen 100 tot 400 euro per tekst. Dit is natuurlijk gemiddeld, want de ene tekst is de ander niet qua lengte en complexiteit.

De prijs van webteksten laten schrijven kan aardig oplopen als je een goede SEO tekstschrijver wil. Je kan het daarom ook zelf doen met een SEO tekstschrijver cursus. Maar geen tijd of geen zin om dit zelf te doen? Dan is het inhuren van een SEO tekstschrijver of specialist een goede optie, want het is en blijft een goede investering voor je website.


SEO voor tekstschrijvers kun je leren

Wanneer je zelf wil uitpakken met SEO voor tekstschrijvers, kun je zelf al veel leren. Met onze SEO training voor tekstschrijvers leer je alle kneepjes van het SEO vak. Zo leer je stap voor stap over het gehele proces wat betreft het SEO schrijven, wat een goede blog strategie is en welke handvaten je nodig hebt voor een goed zoekwoordonderzoek.

Daarnaast krijg je direct toegang tot onze SEO cursus en kun je dus meteen beginnen om je net geleerde technieken in de praktijk te brengen. Voor je het weet sta je met jouw website een stuk hoger in Google!

Ik wil SEO voor tekstschrijvers leren

SEO uitbesteden kan natuurlijk ook

SEO uitbesteden in plaats van zelf aan de slag gaan? Dat is natuurlijk ook mogelijk! Wij snappen als geen ander dat je je tijd misschien wel wil investeren in iets waar je echt goed in bent en wat je leuk vindt. SEO Specialist Sliedrecht kan je hier goed bij ondersteunen. Met onze veelzijdige SEO pakketten zit er altijd wel een SEO pakket bij die bij jouw voorkeuren past.

Verder nog vragen over SEO? Je kunt bij ons terecht voor een SEO teksten schrijven cursus of SEO uit te besteden of neem contact met ons op.

Ik wil vrijblijvend advies

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren
Reactie plaatsen