SEO Specialist: alles wat je moet weten!

Als SEO Specialist is je doel om je klant vindbaar te maken op de zoekmachines. Wat daar allemaal bij komt kijken kun je lezen in dit artikel.

Wat is een SEO Specialist? (SEO specialist betekenis)

Je hebt ongetwijfeld wel eens van een SEO specialist gehoord, maar wat is precies een SEO specialist en wat houdt dit begrip in? Kort gezegd zorgt een SEO specialist er voor dat webpagina’s relevante bezoekers krijgen die uiteindelijk er voor kunnen zorgen dat er leads ontstaan voor je bedrijf. Dit alles gebeurt door middel van organische zoekresultaten.

Je wil natuurlijk dat je webpagina zo hoog mogelijk gaat scoren in een zoekmachine door middel van organische zoekresultaten. Organische resultaten zijn de pagina’s die hoog scoren op basis van relevantie en hier wordt dus niet voor betaald. SEO (Search Engine Optimization) is dus erg belangrijk voor een bedrijf om zo bezoekers en uiteindelijk leads te verkrijgen.

Als SEO specialist is het belangrijk om relevante bezoekers te verkrijgen via de organische zoekresultaten van zoekmachines. Voor een SEO specialist is Google het meest van belang, aangezien Google de grootste zoekmachine in Nederland is. Relevante bezoekers zijn bezoekers die behoren tot de doelgroep. Om deze relevante bezoekers naar je webpagina(‘s) te trekken, kan je gebruik maken van een SEO specialist company.

Wat is een SEO Specialist?

Wat doet een SEO Specialist?

Een SEO Specialist zorgt er dus voor dat de vindbaarheid van websites in zoekmachines geoptimaliseerd wordt. Maar hoe krijg je dit als SEO specialist voor elkaar? De vindbaarheid van de zoekresultaten wordt beïnvloed door een aantal factoren. Denk hierbij aan onder andere de laadsnelheid van een webpagina, hoeveel (relevante) content te vinden is, de HTML code en het aantal links van andere websites naar jouw website.

Er zijn drie verschillende factoren die belangrijk zijn voor een SEO specialist om de ultieme match tussen een zoekopdracht en de zoekresultaten te krijgen. Deze factoren zijn:

  1. Techniek
  2. Content
  3. Autoriteit (populariteit)

SEO techniek

Een SEO specialist moet dus de techniek achter de webpagina optimaliseren en de content op de pagina verfijnen. Een van de taken van een SEO specialist is de techniek achter de webpagina te optimaliseren en de content op de pagina(‘s) uit te werken. De laadsnelheid van een webpagina is hierbij ook belangrijk.

De SEO deskundige moet ervoor zorgen dat er geen fouten zijn bij het gebruik van html en css, maar ook de hosting van de website moet goed in elkaar zitten. Tenslotte moet je als SEO specialist ervoor zorgen dat de pagina’s van de website ‘responsive’ zijn. Dit houdt in dat de pagina’s zich aanpassen aan het schermformaat van de gebruiker.

SEO techniek

SEO content

Naast de technische kant, moet er op contentgebied ook wat gebeuren. Alle tekst op de website/pagina moet relevant zijn, maar ook van kwaliteit. Dit is belangrijk om hoog in de organische zoekresultaten te komen. De tekst moet goed geschreven zijn, maar vooral ook relevant. Maak een tekst relevant door de juiste keywords (zoekwoorden) te gebruiken in de tekst, maar ook in de titels en omschrijvingen.  

Deze keywords moeten te maken hebben met je onderwerp. Op deze manier zal Google je sneller de pagina’s classificeren als relevant. Daarnaast is het van belang dat de url-, navigatie- en sitestructuur kloppen. Naast de teksten, moeten de afbeeldingen op de pagina goed geoptimaliseerd zijn. SEO onderzoek is hierbij belangrijk

SEO Content - SEO Specialist Sliedrecht

SEO Autoriteit

Om je webpagina’s populairder te maken en zo je autoriteit op te bouwen is het van belang dat er externe links worden verkregen die naar je eigen website linken. Je webpagina kan een grote boost krijgen zodra een autoritaire pagina jouw website linkt. Hierbij is wel belangrijk dat de kwaliteit van de externe links hoogwaardig zijn. De kwaliteit van de links is namelijk belangrijker dan het aantal links.

SEO autoriteit

Freelance SEO Specialist (SEO Specialist ZZP)

Waar is een SEO specialist werkzaam? Eigenlijk kan een SEO deskundige werkzaam zijn bij iedere organisatie die online actief is en dit zijn er tegenwoordig natuurlijk heel erg wat! Alle bedrijven met een online aanwezigheid willen goed gevonden worden bij de zoekresultaten. Een SEO deskundige kan daarom zeker een goede aanvulling zijn voor je team!

Je kunt als SEO specialist ook aan de slag als zzp’er / freelancer. Op deze manier kan je je richten op de SEO bij uiteenlopende opdrachtgevers. Als bedrijf is het ook een goede zet om de SEO van je webpagina uit te besteden indien er geen ruimte is voor iemand direct in je team.

Freelance SEO Specialist

SEO uitbesteden: de voordelen

Je kan er uiteraard voor kiezen om je SEO zelf te doen. Dit zal je misschien geld besparen, maar aan de andere kant: tijd is geld! Steeds meer bedrijven kiezen er toch voor om SEO uit te besteden en dit is zeker niet voor niets. Wij zetten even een aantal voordelen voor het uitbesteden van je SEO op een rijtje.

1. SEO is een vak apart

Vroeger bestond SEO uit een aantal simpele onderdelen, maar tegenwoordig wordt het algoritme van Google steeds slimmer en uitgebreider. Dit zorgt ervoor dat ‘het vak’ SEO steeds complexer en moeilijker wordt. Als je je webpagina hoog in de zoekmachine wil hebben, moet eraan steeds meer factoren worden gedacht. Als je SEO uitbesteed, zal dit je veel moeite besparen.

2. SEO uitbesteden is (vaak) goedkoper dan zelf een specialist aannemen

SEO experts zijn niet goedkoop en dit komt vooral door de krappe arbeidsmarkt. Er zijn weinig SEO deskundigen met de juist ervaring. Om iemand aan te nemen ben je vaak een hap geld kwijt. Als je je SEO uitbesteedt, kan dit zeker schelen in de kosten.

3. Blijf niet achter bij je concurrenten

Er is een grote kans dat je concurrenten al druk bezig zijn met SEO. Het is daarom erg belangrijk om voor de concurrentie voor te zijn door middel van het uitbesteden van je SEO.

4. Meer leads

Doordat je uiteindelijk ervoor hebt gekozen om SEO uit te besteden, zal er na verloop van tijd zeker resultaten komen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat er meer potentiële klanten naar je webpagina komen en dit is natuurlijk wat je wil!

SEO uitbesteden? SEO Specialist Sliedrecht staat voor je klaar

Hoe kan je een SEO specialist worden?

Hoe word je een SEO specialist? Heb je de passie en tijd om toch zelf gespecialiseerd te worden in het SEO-vak? Dan is het uiteraard ook mogelijk om zelf aan de slag te gaan. SEO-specialisten hebben over het algemeen een afgeronde hbo-opleiding met een (online) marketing, communicatie of ict-achtergrond. De kennis wordt verder aangevuld met kennis over Google Analytics, Google AdWords en enige kennis van HTML.


Bestaat er een SEO opleiding?

Er zijn (nog) geen specifieke SEO opleidingen, maar er bestaan gelukkig wel diverse cursussen die je eventueel kan volgen. Op deze manier word jij beter in het vak en kun je beginnen met je eigen SEO werkzaamheden.

Wij hebben een gratis SEO Schrijven Cursus gemaakt. Zo ben je in no-time een specialist op het gebied van SEO teksten schrijven en behaal jij de resultaten die je wil! Scoor op deze manier hogere rankings in Google en andere zoekmachines.

Onze cursus is voor beginners en gevorderden en bevat handige voorbeelden en tools uit de praktijk. Het is een lesprogramma die je meteen kan uitvoeren.

SEO Specialist MKB

Ook als MKB bedrijf is het inhuren van een SEO expert erg relevant! Juist voor midden-klein bedrijven kan het voordelig uitpakken. Wees je (grotere) concurrenten voor en zorg ervoor dat je SEO op orde is. Op deze manier krijg jij de relevante bezoekers die je op je website hebben wil.

SEO Specialist MKB

SEO Specialist Rotterdam

Op zoek naar een SEO specialist in de buurt van Rotterdam? SEO Specialist Sliedrecht staat voor je klaar.

SEO Specialist inhuren? Wij staan voor je klaar!

Wij snappen uiteraard dat je nu nieuwsgierig bent geraakt om een SEO specialist in te huren voor je eigen bedrijf. Als ondernemer heb je nu eenmaal tijd nodig waar je echt goed in bent en wat je leuk vindt, maar je wil wel hoog gaan scoren in de zoekmachines. Wij kunnen je helpen om je website hoog te krijgen in Google en deze stijgende positie zal je uiteindelijk meer bezoekers opleveren. Dit kan uiteindelijk voor meer leads en omzet zorgen voor jouw bedrijf.

SEO Specialist kosten

Maar wat kost het ongeveer om een SEO specialist in te huren via SEO Specialist Sliedrecht? Wij bieden verschillende prijspakketten aan, zodat je goed kan bepalen welk pakket bij jouw bedrijf past.

Heb je nog vragen of is er iets niet duidelijk? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan.

Ik wil vrijblijvend advies

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen