404 pagina

404-pagina

Een 404-pagina is een foutmelding die wordt weergegeven wanneer een gebruiker een pagina probeert te openen die niet beschikbaar is op de website. Dit kan gebeuren als de pagina is verwijderd, verplaatst of als er een typfout is gemaakt in de URL.

Een 404-foutmelding kan de gebruikerservaring van een website negatief beïnvloeden, omdat het frustrerend kan zijn voor gebruikers om niet te kunnen vinden wat ze zoeken. Het kan er ook voor zorgen dat bezoekers de website verlaten en elders op zoek gaan naar de gewenste informatie.

Om een goede gebruikerservaring te bieden, is het belangrijk om aangepaste 404-pagina's te maken die gebruikers helpen bij het vinden van de informatie die ze zoeken. Dit kan bijvoorbeeld door links te bieden naar andere relevante pagina's op de website, door een zoekveld toe te voegen of door suggesties te geven voor gerelateerde inhoud. Het aanbieden van een aangepaste 404-pagina kan helpen om bezoekers op de website te houden en de kans te vergroten dat ze de gewenste informatie vinden.

Reactie plaatsen