Gebroken links

Gebroken links

Gebroken links zijn links op een website die niet meer werken, omdat de bestemmingspagina niet meer beschikbaar is of verplaatst is naar een andere URL. Dit kan gebeuren als de bestemmingspagina is verwijderd, als de URL van de bestemmingspagina is gewijzigd of als er sprake is van een typfout in de link.

Gebroken links kunnen een negatieve impact hebben op de gebruikerservaring van een website, omdat ze bezoekers naar een foutmelding of 404-pagina leiden in plaats van naar de verwachte inhoud. Gebroken links kunnen ook een negatieve invloed hebben op de prestaties van een website in zoekmachines, omdat zoekmachines de kwaliteit van een website beoordelen op basis van de kwaliteit van de inhoud en de links op de website.

Om gebroken links op een website op te sporen en op te lossen, kunnen verschillende tools worden gebruikt, zoals Google Search Console en online broken link checkers. Het oplossen van gebroken links kan de gebruikerservaring van een website verbeteren en de prestaties in zoekmachines verbeteren.

Reactie plaatsen