Bouncepercentage

bouncepercentage

Een bouncepercentage is een statistiek die aangeeft welk percentage van de bezoekers een website verlaat nadat ze slechts één pagina hebben bekeken, zonder verder te klikken op de website. Het bouncepercentage wordt berekend door het aantal sessies met één pagina te delen door het totale aantal sessies op de website.

Een hoog bouncepercentage kan wijzen op een aantal problemen, zoals een slechte gebruikerservaring, irrelevante inhoud, een trage laadtijd of een gebrek aan duidelijke oproepen tot actie. Het kan ook betekenen dat bezoekers hebben gevonden wat ze zochten en de website hebben verlaten, wat in sommige gevallen geen slechte zaak is.

Een lager bouncepercentage is over het algemeen beter, omdat het betekent dat bezoekers meer pagina's op de website bekijken en meer betrokken zijn bij de inhoud van de website. Een lager bouncepercentage kan leiden tot hogere conversieratio's en betere prestaties in zoekmachines, omdat zoekmachines een lager bouncepercentage interpreteren als een teken van hogere kwaliteit en relevantie van de inhoud van de website.

Reactie plaatsen