Gestructureerde data

Gestructureerde data

Gestructureerde data is een specifieke manier van het markeren van de inhoud van een webpagina met behulp van gestandaardiseerde codeertalen zoals JSON-LD, Microdata of RDFa. Deze codeertalen maken het mogelijk om zoekmachines te vertellen wat de inhoud van een webpagina precies betekent en hoe deze kan worden gebruikt.

Door gestructureerde data toe te voegen aan een website, kunnen zoekmachines de inhoud van de website beter begrijpen en de informatie op een zinvollere manier presenteren in de zoekresultaten. Dit kan leiden tot rijkere zoekresultaten, zoals Rich Snippets, die meer informatie tonen dan alleen de titel en beschrijving van een pagina.

Gestructureerde data kan worden gebruikt voor verschillende soorten inhoud, zoals artikelen, producten, evenementen, beoordelingen en meer. Door deze gegevens te markeren met gestructureerde data, wordt het voor zoekmachines gemakkelijker om de inhoud te begrijpen en te presenteren op een manier die zinvol is voor gebruikers. Dit kan bijdragen aan een betere zichtbaarheid en hogere ranking in de zoekresultaten.

Reactie plaatsen