Waarom een SEO Coach inzetten een goed plan is!

Een SEO coach inzetten zal voor veel voordelen opleveren voor je website. SEO is vrijwel onmisbaar als je goede organische zoekresultaten wil. Lees in dit artikel waarom het een goed plan is om een SEO coach in te zetten. 

Wat is een SEO coach?

Een SEO coach is kort gezegd iemand die gespecialiseerd is in zoekmachine optimalisatie die ervoor zorgt dat er relevante bezoekers naar je website komen. Dit alles gebeurt door de organische zoekresultaten. Dit zijn zoekresultaten waar niet direct voor is betaald, in tegenstelling tot de advertenties bij de zoekresultaten. 

Organische zoekresultaten zijn dus gratis, maar dat betekent niet dat het geen moeite kost om hoog in de zoekresultaten te komen. Door het inzetten van een SEO coach kan je in ieder geval al een behoorlijk eind komen! 

Een SEO Coach kan er dus voor zorgen dat er relevante bezoekers naar je website komen en dit is natuurlijk erg voordelig, aangezien relevante bezoekers uiteindelijk sales voor je website kunnen genereren. Een SEO coach is eigenlijk onmisbaar voor als je je bedrijf hoger wil krijgen in de zoekresultaten in vooral Google. 

Wat doet een SEO coach nog meer?


Wat doet een SEO coach nog meer?

De vraag is natuurlijk: hoe krijgt een SEO coach het dan voor elkaar om je website hoog in de zoekresultaten van bijvoorbeeld Google te krijgen? Een SEO coach moet ervoor zorgen dat de belangrijkste factoren die veel invloed hebben op de zoekresultaten goed gebruikt worden. Deze belangrijkste factoren kunnen ingedeeld worden in drie categorieën, namelijk: techniek, content en autoriteit. 

Het technische gedeelte van de desbetreffende website moet natuurlijk goed in orde zijn. Je kan hier onder andere denken aan de laadsnelheid van de website, maar ook dat er geen foutieve URLS worden gebruikt in de website. Een ander belangrijk onderdeel is dat de website gebruik maakt van een SSL-certificaat. Dit is een certificaat die ervoor zorgt dat er betere beveiliging is tussen jouw website (de server) en een internet browser.  

Een SEO coach moet naast de technische factor, ook ervoor zorgen dat de content op de website in orde is. Als de content goed is op de website (denk aan: goede informatie over bepaalde diensten/producten), dan blijven bezoekers ook langer hangen op je website.

En laat dit nu net erg voordelig zijn voor de zoekresultaten van je website. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat de bounce rate minder hoog zal zijn en op deze manier zal Google je website hoger classificeren. Je informatie/content op je website moet dus goed zijn, maar ook relevant. Denk aan relevante keywords in je content waar jouw bezoekers naar zoeken, zodat je website sneller gevonden wordt.

Om de laatste factor autoriteit op je website in orde te maken, zal een SEO coach werken met externe links voor je website. Je webpagina kan zowaar een boost krijgen, zodra een (autoritaire)-pagina jouw website linkt en dit zal je autoriteit van je website bevorderen. 

SEO coaching helpt je bedrijf stijgen in Google

Het wordt dus steeds duidelijker dat SEO coaching je bedrijf zeker zal helpen om te stijgen in de zoekresultaten van Google. Doordat je hoger in Google zal verschijnen, zal je relevante bezoekers aantrekken die uiteindelijk voor meer aanvragen/verkopen zullen zorgen. Wij van SEO Specialist Sliedrecht kunnen je al ver vooruit helpen. Met onze ervaring kunnen we je onder andere van dienst zijn met het uitvoeren van een SEO onderzoek


Waarom een programma als SEO ranking coach niet echt helpt 

Je hebt ze misschien wel eens voorbij zien komen op het internet of zelfs overwogen om in te zetten voor je eigen website: SEO tools, zoals die van SEO ranking coach. Het lijkt erg handig, maar dit zal niet altijd je organische zoekresultaten bevorderen. 

Als je gebruik wil maken van een SEO tool, maar je hebt nog geen enkel idee wat SEO is en wat het inhoudt, zal het weinig voor je website doen. Verdiep je eens in SEO en probeer je website te optimaliseren. 

Daarnaast hebben veel ondernemers weinig tijd voor SEO werkzaamheden, zoals het schrijven van goede blogs. Een SEO tool zal je niet helpen om je organische vindbaarheid bij zoekresultaten te verhogen, je zal er zelf ook echt wat voor moeten doen. Als je hier als ondernemer te weinig tijd voor hebt, is het vrijwel nutteloos om een SEO tool aan te schaffen. 

Daarnaast is het aanschaffen van een goede SEO tool duur! Dit geld kan je beter uitbesteden aan een goede SEO coach die jouw doelen ook kan halen. 

SEO Coaching online


SEO Coaching online: de voordelen op een rij 

SEO coaching online heeft dus veel voordelen voor je webpagina, maar we zetten ze even voor je op een rijtje:

1.              Meer leads voor je bedrijf

Misschien wel een van de belangrijkste redenen om SEO coaching online in te schakelen, is het meer genereren van leads voor je website. De relevante bezoekers die uiteindelijk door de organische zoekresultaten van Google naar je website komen, zorgen voor meer leads voor je bedrijf. Dit betekent op lange termijn meer winst!

2.              Hoger scoren in Google

SEO coaching online zal ervoor zorgen dat je website goed avindbaar worden in de zoekmachines van Google en dat zonder te adverteren.  

3.              Bespaart je moeite

Als je je SEO uitbesteed, zal je dit veel moeite besparen om zelf het vak uit te vinden. Het werk wordt praktisch voor je gedaan en daar komt ook nog eens bij kijken dat SEO echt een vak apart is. Het vak wordt steeds complexer en lastiger, doordat Google ook zich steeds meer uitbreidt. Er zal steeds aan meer factoren moeten worden gedacht als het gaat om SEO en dit zal ook meer moeite kosten als je dit allemaal zelf wil gaan uitvoeren. 

SEO hulp nodig? Voor vragen of opmerkingen, kun je vrijblijvend een SEO hulp nodig? Vraag om een adviesgesprek aanvragen. 

Ik heb SEO Hulp nodig

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren. Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen