SEO copywriting cursus + andere services [GIDS 2022]

SEO copywriting cursus + andere services [GIDS 2022]

SEO copywriting is iets wat niet meer kan ontbreken bij je SEO-strategie voor je website. SEO copywriting kan er voor zorgen dat er meer traffic naar je website komt, waardoor je bezoekers dus stijgen. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wil! Lees in dit blog wat SEO copywriting precies inhoudt en dat je dit ook zelf kan leren.

Stijgen in Google in 2022? Download gratis e-book

Wat wordt bedoeld met SEO copywriting?

Kort gezegd, SEO for copywriting is een bepaalde schrijfwijze waar je een expert bent op het gebied van het creëren van content voor verschillende websites. Uiteindelijk is het doel van een SEO copywriter dat door middel van zijn of haar content de website hogerop in de ranking van Google komt te staan.

Een SEO tekstschrijver zorgt voor waardevolle content op de website met relevante zoektermen en dit is heel erg geliefd bij de zoekmachines. Een uitdaging voor SEO tekstschrijvers kan zijn dat de zoekwoorden moeten worden verwerkt in de SEO teksten, maar anderzijds moeten de teksten ook nog relevant zijn voor de doelgroep. Hier moet dus een goede balans voor worden gevonden.

SEO copywriting is dus behoorlijk belangrijk als je je website hogerop wil laten komen in de zoekmachines. Met alleen mooie teksten kom je er niet, er moet echt over nagedacht worden. Blijf je concurrenten voor en schrijf die SEO teksten!

SEO Copywriting uitgelegd

SEO copywriting basics

Maar hoe pak je SEO copywriting basics dan het beste aan? Hier een klein lijstje met basistips om SEO copywriting zo goed mogelijk uit te voeren, zodat jouw website hoger in de ranking komt bij Google.

1. Zoek de juiste zoektermen

Ten eerste is het belangrijk om de juiste en relevante zoektermen te vinden die je kan gaan toepassen in je SEO teksten. Deze zoekwoorden zijn de meest gebruikte woorden die mensen intypen bij Google die te maken hebben met het onderwerp van je blog. Deze zoektermen zijn niet lang, vaak maar 2 a 3 woorden. Door middel van zoekwoorden tools kan je al een behoorlijk eindje komen, denk bijvoorbeeld aan de online zoekwoordentool Ubersuggest.

2. Maak unieke content

Misschien erg voor de hand liggend, maar unieke content is heel erg belangrijk voor goede SEO teksten. Schrijf je eigen SEO copywriting teksten, zodat Google je SEO content zal belonen om uiteindelijk hoger in Google te komen. Grote tip: niets kopiëren, want dit gaat niet werken. Dit kan zelfs leiden dat Google je juist lager of helemaal niet meer in de Google resultaten laat zien. En dat is natuurlijk helemaal niet wat je wil bereiken.

SEO copywriting basics (ebook)

3. Denk aan je doelgroep

Wanneer je een SEO tekst schrijft, is het niet alleen van belang dat alle zoektermen erin staan. Denk aan de doelgroep waarvoor je schrijft, zodat de SEO teksten die je schrijft ook relevant is voor de bezoekers die naar je website komen. Uiteindelijk zijn de bezoekers die je content moeten lezen en waarderen. Deze bezoekers moeten namelijk tot bijvoorbeeld een aankoop of een inschrijving gaan.

4. Bedenk goede SEO titels

Goede SEO titels voor je SEO copywriting blogs zijn cruciaal. Je wil natuurlijk wel dat de interesse wordt gewekt bij je potentiële bezoekers. Wanneer de titel van je SEO blog goed in orde is, is de kans groter dat bezoekers je blog gaan lezen. Denk daar dus aan bij het maken van een SEO blog.


SEO copywriting cursus voor het schrijven van blogs en artikelen

Wil je beginnen met SEO copywriting door middel van een SEO copywriting cursus (SEO teksten schrijven cursus)? Dat kunnen wij voor je regelen! Hoe ideaal is het als je je eigen SEO teksten kan schrijven en dat je precies weet hoe je dit het beste kan aanpakken. Wanneer je je SEO copywriting skills naar een hoger niveau wil tillen, kan onze SEO cursus online je hierbij goed op weg mee helpen.

We gaan je stap voor stap helpen om te leren hoe je het beste SEO copywriter kan worden en hoe je uiteindelijk hogerop in Google komt te staan met jouw website. Aan de hand van verschillende praktijkvoorbeelden leer je de kneepjes van het vak. Voor je het weet, ben je een echte SEO copywriter.

SEO copywriting cursus


Andere SEO copywriting services van SEO Specialist Sliedrecht

Toch geen tijd om zelf aan de slag te gaan met SEO copywriting? Daar kunnen wij je bij helpen met onze SEO copywriting services. SEO copywriting is een klus waarbij je veel tijd kwijt mee bent. Wij kunnen je SEO copywriting, maar ook je gehele SEO optimalisatie voor je website uit handen helpen (denk hierbij aan seo onderzoek, seo uitbesteden en seo social media uitbesteden).

Laat SEO Specialist Sliedrecht voor je aan de slag gaan met zoekmachine optimalisatie en voor je het weet sta je al een stuk hoger in de Google zoekresultaten. Door middel van onze SEO copywriting services en expertise willen we jouw doelstellingen behalen. Wij willen namelijk het optimale uit je SEO halen!

Ik wil graag advies

Over de schrijver
Mijn naam is Dennis Verhoef (1989) en een ervaren SEO specialist uit Sliedrecht, Nederland. Met jarenlange ervaring in de online marketing heb ik mij gespecialiseerd in zoekmachineoptimalisatie (SEO) en help ik bedrijven om hun online aanwezigheid te verbeteren en hun organische zoekresultaten te maximaliseren.Als SEO-specialist ben ik altijd op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de branche, Met mijn kennis en expertise kan ik een fijne partner zijn voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen verbeteren en hun organische zoekresultaten willen maximaliseren.
Reactie plaatsen